Aesaert.jpg

A E S A E R T

Wanneer de passie groot genoeg is, vindt ze vroeg of laat haar weg. Architecte Griet Aesaert heeft iets met leer. Niet alleen omwille van de tactiliteit, puurheid en geur van het materiaal maar ook omwille van de duurzame aard. In 2014 richtte ze haar eigen handtassenlabel op waarmee ze mooie, tijdloze tassen wil maken met aandacht voor de functionaliteit, eindgebruiker èn het milieu. 

Alle tassen worden handgemaakt in het atelier in Gent. Het is de plek waar een A E S A E R T - tas tot leven komt. Elk stuk is uniek en kan op maat worden gecreëerd. Je kiest dan zelf het leer, de voering, lengte van de riemen, het aantal vakjes…

Functionaliteit en esthetiek vinden elkaar in A E S A E R T. 

L E D E R

Leder is een edel product, dat het een respectvolle behandeling verdient. Te beginnen met de keuze voor een kwaliteitsproduct. De huiden waarmee de A E S A E R T - tassen worden gemaakt, zijn afkomstig van Europese koeien die uitsluitend voor hun vlees worden gekweekt en is dus een recuperatiemateriaal.

Het looien gebeurt op plantaardige wijze in de beste looierij van België. Bij plantaardig looien wordt boomschors van Mimosa en kastanje gebruikt in plaats van Chroom. Dit is beter voor het milieu en verlengt de levensduur van het leder.

Waar plantaardig gelooid leer doorgaans stug is, wordt het A E S A E R T - leder nog eens op natuurlijke wijze gekneed, zodat het een enorme soepelheid krijgt die een A E S A E R T - tas zo aangenaam om dragen maakt.

K L E I N E I M P A C T, G R O O T S E C R E A T I E

Een A E S A E R T - tas, die heb je voor het leven. Niet enkel de levensduur maakt de tassen duurzaam, ook de keuze voor kwaliteitsleder, dat tegelijk een restmateriaal is draagt ertoe bij. Dat de tassen in België en met de hand worden gemaakt, maakt de impact van een A E S A E R T - tas minimaal.